Tewaterlating website en plaatsing tegels Programma zaterdag 24 september

www.minstroomutrecht.nl is vanaf nu online. De bijbehorende Facebook pagina is reeds actief en heeft al op vele likes uit de buurt kunnen rekenen. Daarnaast komen langs de mistroom tegels te liggen met url’s naar de betreffende websitepagina met meer informatie over de omgeving.

Programma

Op zaterdag 24 september zal wethouder Kees Geldhof de website officieel ’te water laten’, met een kleine plechtigheid in en bij De Wilg (Mecklenburglaan 3-5). Het korte programma daarvoor ziet er als volgt uit:

10:45: ontvangst in De Wilg met koffie en thee

11:00: start officiële programma

  • Welkom en inleiding initiatiefnemers
  • Woord van de wethouder en opening site

11:30: start twee Minstroomwandelingen, een met het thema natuur, de andere met het thema (cultuur)geschiedenis

12:30: einde wandelingen

Buurtbewoners

De Minstroomwebsite is een initiatief van een groep buurtbewoners die vrijwel allen komen uit buurtorganisaties die op een of andere manier betrokken zijn bij de beek. Met de website willen we de Minstroom zichtbaarder maken, vooral in de buurt. Op negen plekken komen stoeptegels te liggen met daarop url’s die geïnteresseerden leiden naar informatie over de locatie. Daarnaast is het de bedoeling dat de site constant nieuwe informatie zal geven over gebeurtenissen en ontwikkelingen rond de beek.

Het project is tot stand gekomen met ondersteuning van de gemeente Utrecht, onder meer financieel. Stichting de Minstroom Erven is de eigenaar van de site, waarmee continuïteit is gewaarborgd.